Optikerbesök och cykeltur

Idag efter jobbet var det så till slut dags för mitt besök hos optikern. Det har skjutits fram ett par gånger på grund av min ögoninflammation men nu blev det äntligen av. Tyvärr var det inte alltför roliga nyheter jag fick – för det första får jag inte använda linser på minst 9 dagar till. :( Jag ska på återbesök nästa torsdag och då får vi se om hon kan ”friskförklara” mina ögon så jag kan börja med linser igen. Viktigast är såklart att jag inte förstör mina ögon men eftersom mina glasögon har alldeles för låg styrka så ser jag inte alls bra med dem vilket gör att jag inte alls trivs. Jag kisar med ögonen och får anstränga dem mycket, vilket gör att jag blir väldigt trött i ögonen. Tydligen är det så att jag har något slags skavsår innanför ögonlocken, antagligen på grund av att jag började med linserna för tidigt efter ögoninflammationen. Sen har jag ett par andra ”större sår” (syns inte med blotta ögat) som inte såg så bra ut… Inte jätteallvarligt eller så men ändå något att tänka på.

Jag fick dessutom betydligt högre styrka än jag har idag på linserna. Konstigt att det kunde höjas så drastiskt sen förra gången jag gjorde min kontroll… Ska även skaffa nya glasögon med rätt styrka i, och nya snygga bågar. Har lånat hem sex bågar för att prova. Dyrt blir det…

Fikade sedan med en kompis och åkte hem för att ta en cykeltur med Tinca och Johan. Vi åkte förbi macken för att pumpa Johans cykel, sen förbi K-Rauta för att lämna tillbaka ett par grejer och sen till Ica Maxi för att handla. Blev en ganska bra runda!