Provsvaren kom idag

Idag kom Tincas provsvar från ”nybildningarna” som det så fint kallas. ”Knölar” säger jag. Det var två olika sorters nybildningar, hemangion och histositon eller nåt liknande, det ena hade med blodkärlen att göra och det andra med huden. Eller nåt liknande. Jag slutade lyssna aktivt när hon sa att ingen knöl var elak!:)

Njurvärdena var ok, liksom alla blodvärden, däremot har hon ett ALAT-värde (levern) som är ”måttligt förhöjt”, för er som är insatta är normala värden 10-100 och Tinca har 338. Detta hör säkerligenihop med att hon äter kortison, vilket ger förhöjda värden. Vi kollade ALAT-värdet för 1,5 år sedan, så det känns skönt att veta nu att det inte blivit sämre sen dess!

Däremot fick jag förhållningsorder om att lek i skog och spårning mm ska undvikas ett bra tag till. *djup suck* Eftersom hon går på kortison läker hennes sår mycket sämre än det skulle gjort annars, och även om såren ser helt läkta ut så kan de gå upp väldigt lätt under en lång tid framöver. Känns ärligt talat skitjobbigt, nog för att jag visste att det skulle ta längre tid att läka än normalt men att det lätt kunde gå upp under en lång tid framöver känns inte så kul. Spår och sådant där hon kan få in en massa bakterier i såret på läppen är heller inte bra. Hur hindrar man en hund från att nosa på saker och ting då? Jag tror snarare hon syftade på att hon inte ska riskera att riva upp såret… eller? Vi får i alla fall motionera som vanligt, men jag ska ha stor koll på såret i ljumsken så det inte går upp. Skönt att i alla fall få ta långpromenader! Jag har haft abstinensbesvär den senaste veckan, har inte kunnat somna ordentligt på kvällarna och jag antar att vår ”vila” är en bidragande orsak till detta! I morgon ska jag och Tinca ut på en ordentlig runda och det ska bli SÅ skönt!:) Förhoppningsvis blir det bra väder så kameran kan få följa med!

Jag behöver förresten er hjälp med att komma på ställen man kan gömma godisar på inomhus. Känns som att jag tömt hela mitt förråd av idéer. Jag vill inte att hon ska uppmuntras att gå i papperskorgar, uppe på diskbänk osv, inte heller i soffan där hon inte får vistas och inte i fönsterkarmarna. Tips mottages tacksamt!:)

4 kommentarer:

 1. Skönt att få provsvaren:)
  Trist att ni inte får spåra men jag hoppas ni står ut ändå. Härligt att kunna promenera rejält i alla fall, vet vilken abstinens jag får utan det:)

  Yrla är ju en duktig ”inneletare” och jag har lärt henne att sittmarkera när hon hittar saker hon inte kommer åt. Jag gömmer saker inne i stängda skåp, i lådor, på olika plan i bokhyllan, tejpar fast på väggarna på balkongen, under mattor, under tex dammsugaren om den är framme, inne i ett hoprullat liggunderlag, i tvättkorg…ja det är vad jag kommer på nu;)

  Hoppas helgen blir bra med fint väder, ser fram emot bilder:)
  Många kramar från oss.

 2. Sönt det inte var något allvarligt!! Trist med spårningen men det är nog för att hon inte ska riva upp bland pinnar och stenar och dyligt. Gött att kunna gå på långisar iaf!

  Hmm inne-gömställen..? Under stolsdynor(om du har såna på köksstolarna), i någon gammal sko, hmm det står tyvärr helt still.

  Kram å trevlig helg!

 3. Vad skööönt att det inte var något allvarligt.
  Du har fått många goda råd här på ”sak-letar-träning” inomhus :D.
  Även små lydnadsmoment som inte tar någon plats, kan ju vara nå´t? Själv brukar jag ta nyinlärning inomhus, och just nu håller vi på med vittringsapportering och treans fjärr, samt sidoförflyttngar.

  fortsatt trevlig helg!

 4. Hej!

  Jisses vilken lättnad att det inte var något allvarligt!

  Önskar er en fortsatt härlig helg! Här öser regnet ner och det känns riktigt höstruskigt…

  Kram Ann-Louise

Stängt för kommentarer.