Kurs och spr igr

Igr var det dags fr mina kursdeltagare att f prova p spr. Ngra hade redan testat och ngon hade sprat mycket, s det var varierande svrighet vi la p spren fr att alla hundarna skulle f spra p sin egen niv. Innan kursen gick Johan ut ett spr t Tinca med 5 apporter + slut, cirka 400 meter lngt, sen kte han hem med Tinca och Wille medan jag gnade mig t kursen. Det var jtteroligt och bde hundar och gare r jtteduktiga och engagerar sig mycket!:) Hundarna fick 1-2 spr var och sedan fick de ven prova p uppletande av freml. Vi hll p i nstan exakt 3 timmar och sedan kom Johan tillbaka med Tinca, och det var dags fr hennes spr.

Spret hade legat i ungefr 4 timmar och redan nr jag tog fram sele och lina var Tinca tmligen ointresserad. Denna hund som r halvt galen nr jag tar fram sprgrejerna var ganska oberrd, hon drog knappt i kopplet fram till spret. Jag selade p och skickade ut henne p ett sprupptag, hon drog direkt t hger och jag skickade igen. D gick hon rakt ut, kom p spret och gick direkt t vnster, kanonfint! Sen blev det bara smre och smre, hon lg inte p i linan och det kndes mest som att vi var ute och promenerade i skogen. Hon gick bitvis helt okej, men varken hon eller jag hade roligt. Nr hon inte alls sprade tog jag med henne till den enda snitsel Johan hade satt, vid en spetsvinkel, och dr tog hon upp spret bra och efter det gick det lite bttre. Jag funderade p att bryta henne men ville nd att hon skulle lyckas med en del av spret. Hon missade tre apporter, och markerade knappt de vriga tre, s det hr spret lgger vi t sidan och tar nya tag nsta gng!

Jag har funderat lite p varfr det gick som det gick, hunden har normalt vldigt mycket motivation i spret, s jag listar ngra funderingar jag har:

– Spret hade legat i 4 timmar, i ganska varmt och blsigt vder.
– Vi kte ut i skogen och Johan gick ivg och la ett spr som Tinca var relativt ovetande om, sedan kte dom hem igen, och kom tillbaka 4 timmar senare och Tinca var d inte taggad p samma stt som hon brukar…
– Sprupptaget kanske gjorde det mindre kul fr henne att spra, nr jag inte gjorde direktpslpp dr det doftade mycket frn brjan?
– Wille var en bit bort med Johan, kanske Tinca strdes av det?

Alla dessa grejer var fr sig brukar inte vara ngot problem, men kanske gjorde de tillsammans att spret inte fungerade? Det r lite konstigt i alla fall, hon brukar inte misslyckas s med ett spr. Nu har jag i alla fall reflekterat ver tnkbara orsaker, s nu ska hr trnas med dessa svrigheter framver…!