Viltspår och hundvakt

Idag var det dags för tillfälle 3 på Tincas viltspårskurs! Den senaste veckan har jag varit sjuk och sedan bortrest med jobbet, så vi har inte hunnit spåra sen förra kurstillfället. I vilket fall som helst skulle jag lägga ett spår på 550 meter, med fyra vinklar. Spåret gick i blandad skog, med mycket mossa. Hon spårade i ett lagom tempo och hade mestadels nosen i backen, vid några tillfällen gick hon med för hög nos, men det märks tydligt att hon tycker att spåret är för enkelt då. Klöven i slutet var hon inte jätteintresserad av, hon ville hellre spåra vidare, men när hon väl insåg att det faktiskt var slut så ville hon inte släppa klöven. Jag lät henne tugga på den för att försöka få henne att markera klöven tydligare nästa gång, men när hela klöven höll på att slinka ner i halsen på henne tog jag bort den…

Jag måste komma på hur jag ska kunna få ner Tincas förväntan i början av spåret, hon är så het innan vi börjar att hon blir slarvig i början och hastar framåt utan att koppla på näsan tillräckligt bra. Man ser att hon ”vinglar” fram och tillbaka i spåret och jag vill gärna få henne lite lugnare innan vi börjar spåra. Jag får väl sätta mig ner med en bok vid spårets början, och inte låta henne börja spåra förrän hon är lugn…
Idag är det EFIT (Ett Foto I Timmen), som jag såklart missat…:( Började fota vid halv fyra, suck!

I morgon är det min kurs som ska få spåra, ska bli jättekul att se hur hundarna jobbar! Funderar på att ta med kameran om det är fint väder!

I helgen är vi hundvakt åt svärfars drever Wille. Igår när han kom hem till oss började han med att pissa på tre olika ställen i lägenheten, totalt oberörd av mina tillsägelser. Grrr… Nu ligger han bunden ute på balkongen (han älskar att vara ute).