Viltspr och hundvakt

Idag var det dags fr tillflle 3 p Tincas viltsprskurs! Den senaste veckan har jag varit sjuk och sedan bortrest med jobbet, s vi har inte hunnit spra sen frra kurstillfllet. I vilket fall som helst skulle jag lgga ett spr p 550 meter, med fyra vinklar. Spret gick i blandad skog, med mycket mossa. Hon sprade i ett lagom tempo och hade mestadels nosen i backen, vid ngra tillfllen gick hon med fr hg nos, men det mrks tydligt att hon tycker att spret r fr enkelt d. Klven i slutet var hon inte jtteintresserad av, hon ville hellre spra vidare, men nr hon vl insg att det faktiskt var slut s ville hon inte slppa klven. Jag lt henne tugga p den fr att frska f henne att markera klven tydligare nsta gng, men nr hela klven hll p att slinka ner i halsen p henne tog jag bort den…

Jag mste komma p hur jag ska kunna f ner Tincas frvntan i brjan av spret, hon r s het innan vi brjar att hon blir slarvig i brjan och hastar framt utan att koppla p nsan tillrckligt bra. Man ser att hon ”vinglar” fram och tillbaka i spret och jag vill grna f henne lite lugnare innan vi brjar spra. Jag fr vl stta mig ner med en bok vid sprets brjan, och inte lta henne brja spra frrn hon r lugn…
Idag r det EFIT (Ett Foto I Timmen), som jag sklart missat…:( Brjade fota vid halv fyra, suck!

I morgon r det min kurs som ska f spra, ska bli jttekul att se hur hundarna jobbar! Funderar p att ta med kameran om det r fint vder!

I helgen r vi hundvakt t svrfars drever Wille. Igr nr han kom hem till oss brjade han med att pissa p tre olika stllen i lgenheten, totalt oberrd av mina tillsgelser. Grrr… Nu ligger han bunden ute p balkongen (han lskar att vara ute).