Kursstart och lydnadstrning

Idag var det d dags fr kursstart p min Fortsttningskurs 1, spnnande! Tio olika hundar, varav tre stycken var med p min frra kurs. Jag och Lena (som jag hller kursen med) satte oss ner och gick igenom det sista nr vi kom till klubben, och sedan hann vi trna vra egna hundar i nn kvart innan det var dags att ta emot deltagarna. Tinca var okoncentrerad och ville hellre leka med favoritkompisen Biffen n att trna lydnad med mig. Men efter ett tag gick det bttre! Vi krde lite fotgende, inkallning med stllande, vanligt stllande under gng och ngra olika hopp. Lydnadsklass 1-hopp, hopp-sitt-hopp, hopp-apportering mm, och hon var jtteduktig!

Kursen gick bra, det verkar vara mnga olika slags mnniskor och hundar, och vi fr nog tminstone en hund att bita i. Kul tycker jag! Utmaningar ska man ha…! Jag lngtar redan efter nsta tillflle d vi fr lra knna hundarna!

Efter kursen slppte vi Tinca och Biffen s de fick rasa av sig, de lg bredvid oss i klubbstugan i nstan tv timmar, s de hade lite energi att gra av med!

Sen krde Lena och Biffen igenom Lkl 1 med kommendering och efter det var det Tincas tur. Hon var totalt fokuserad p Biffen och var stirrig, okoncentrerad och slarvig. Hon varvade upp och pep/smylade hela fotgendet till att brja med. Suck! Sttandena blev vldigt sneda, d hon vred sig lite t Biffens hll hela tiden. Hon trngde som tusan och gjorde dliga vndningar. Nja, lggandet under gng var bra, hon tvrnitar direkt, och viker sig bakt, s hon gr rtt, men sjlva lggandet gr ganska lngsamt. Inkallningen r jag jttenjd med, bra fart och rak ingng! Stllandet var dremot kasst, jag knde det redan p framfringen, hon tog ett par steg och det gr hon normalt sett aldrig, s jag brt och gjorde om, och d tvrnitade hon som vanligt!

Sen – blev hon en helt annan hund!! Jag knde hur vi fick kontakt och hur hon blev fokuserad p mig, hon slutade pipa och stirra och fljde mig bra! Jag la henne efter stllandet och gick fram till hindret, sen ropade jag in henne och hoppet gick fint! Eftersom vi fick s bra kontakt gjorde jag lite fotgende till, bara fr att det skulle vara minnesbilden fr oss, och hon gick skitbra!! r s himla njd, vad sknt det knns att vi lyckades vnda den dliga frsta delen av trningen till att gra ett s bra avslut! Tnk om jag kunde lyckas med det p tvling ox, d skulle ingen sl oss! *hehe*
Mellan momenten valde jag att vara helt lugn och bara klappa om Tinca, inget bus, ingen lek, bara lugn och ro och en lgkttbit nr hon var jtteduktig. Fungerade himlans bra, hon trttnade inte ens utan blev tvrtom bttre mot slutet! Tror vr lnga lydnadspaus har varit vldigt bra fr oss faktiskt! Och vilken motivation jag har, trningsgldjen har verkligen kommit tillbaka!!!

I morgon ska vi ka ner till stugan och bst av allt r att Berit, hennes kille och hennes hundar hnger med! Vi ska ha krftskiva i morgon kvll och lrdagen r vigd t hundtrning. Det blir sprning och lydnadstrning, och Berit ska kra igenom Tinca ordentligt infr framtida tvling. Lngtar massor!! terkommer p lrdag kvll om hur vi haft det!