Lydnadstrning

Idag r det en mycket glad och stolt matte som skriver! Eftersom jag r sjuk och inte orkar g ngra lngre rundor har jag extremt dligt samvete och en hund som r p hugget fr varenda liten aktivitet jag frslr. Jag gmmer mycket godis bde inne och ute, och frsker hitta p klickervningar s hon fr anvnda hjrnan, men hon skulle behva en riktig motionsrunda nu. *suck* Fr se om jag orkar cykla en runda i morgon, utan att f andnd.

Well, nu ikvll s tog jag med klicker, godis och en mycket motiverad hund och gick ner p en grusplan hr i nrheten. Jag bestmde mig fr att kra igenom lydnadsklass 1 fr att kolla av hur mycket hon kommer ihg nu efter sommaren. Som extern belning la jag ngra godisbitar p en trplanka som lg p marken, sen brjade vi. Tinca gjorde ett fritt flj som var sagolikt fint!!! Jag vet inte om hon ngonsin har gtt bttre – hon var fljsam, snabb och rak i sttandena, trngde inte, pep inte och inget tjuvkikande bort mot godisbitarna. Wow sger jag bara! Efter detta fina fotgende var jag tvungen att belna henne, trots att jag egentligen tnkt kra ngra moment efter varandra.

Sen gjorde vi lggande under gng, inkallning och stllande under gng. Inkallningen r jag srskilt njd med, snabb fart in och en snabb och rak ingng!

Linfrigheten var jttefin och sen gav vi oss p lydnadsklass 2-momenten inkallning med stllande och fjrrdirigering. (Hade inget hinder tillgngligt av nn konstig anledning! *s*) Inkallningen gr hon S himla fint, hon har jttebra fart och tvrnitar s gruset flyger! Oftast trnar vi bara stllandet, och bryter sedan momentet, s gjorde vi ven idag! Vid fjrren tog jag hjlp av trplankorna som lg p gruset (anvnds som kant till en boulebana) och la Tinca bakom dem. Jag gick ivg ungefr 6 meter idag och Tinca gjorde jttefina frflyttningar, med baktassarna p exakt samma stlle som innan vi brjade. Hon hade rtt teknik vid st-ligg och vek sig rakt bakt trots att jag var p 6 meters avstnd – antagligen hjlpte plankan till dr! Farten blev lite lngsammare, hon gillar inte att riskera att sl i framtassarna i plankan, och hon blev ven osker p ligg-st frflyttningen ett par gnger. Upptckte d att jag lagt henne fr nra plankan, s frambenen hade inte varit helt raka nr hon lg ner, vilket resulterade i att hon inte kunde stlla sig upp ordentligt utan att flytta framtassarna framt. Duktig hund men dlig matte!

Avslutade lydnadspasset med fjrrdirigering i ungefr 15-20 meter. Hon gick snabbt rakt ut tills kopplet tog emot och saktade d ner till behagligt tempo, gick rakt framt tills jag stannade henne, och sen gjorde vi om det ngra gnger. Vilka framsteg hon gjort damen!! Fr nt r sen hade jag aldrig vgat tro att hon skulle kunna lra sig framfrgende s hr fint!!

Nn apportbock hade vi inte med oss, s det momentet fr vnta till nsta gng. Efter en liten promenad fick Tinca ligga en platsliggning p 20 meters avstnd i ungefr 4 minuter. Hon sktte sig strlande och lg blickstilla med kroppen men nosade en gng i backen, i vrigt hade hon kontakt med mig hela tiden. Duktiga duktiga Tinca – varfr ska jag frstra s fr dig p tvling?!