Spår, lydnad och bad

Idag åkte jag och Berit iväg med hundarna för att spåra, träna lydnad och bada med hundarna. Tiden var halv fyra och det var stekande hett (30 grader vid vår skuggsida). Åkte först till en vacker spårskog och la spår åt hundarna. Tinca skällde inte en enda gång medan jag gick ut spåret. Konstigt, det märks att hon är slö! :)

Sen fikade vi och efter ungefär 20 minuter blev Tinca helt plötsligt väldigt intresserad av spåret så jag lät henne faktiskt ta det då. Eftersom hon varit slö och det dessutom är väldigt varmt tänkte jag ta chansen att hon skulle lyckas! Jag hade lagt fyra pinnar och några köttbullar i spåret, för att hon skulle få lite hjälp nu när vi inte spårat på ett tag. Hon gick lugnt och noggrant i spåret, men missade tyvärr andra pinnen. Hon stod rakt över den och kände den inte så jag tror hon vindade in nån köttbulle längre fram. Sen fick hon sitta uppbunden medan Berits hundar fick spåra.

Efteråt lastade vi in hundarna i bilen och åkte och badade i min favoritsjö. Hundarna fick vara lösa tillsammans för första gången och skötte sig jättebra! *stolt över Tinca* Efter att ha vadat i med byxorna uppdragna bestämde jag mig för att jag var tvungen att bada och lämnade byxorna på stranden och tog mig ett dopp. Gud så skönt det var!!!

Sen åkte vi vidare till ytterligare ett ställe, en fotbollsplan här vid mig, där Berit skulle köra lite lydnad med Tinca. Tinca fick för sig att hon skulle fjanta sig en massa mot Berit ”haha, jag gör som jag vill”… *suck* Berit har ju varit enbart rolig för Tinca hittills och nu kände hon väl att hon kunde ta över lite. Mot slutet funkade det bra iaf! Tinca är sån att hon behöver en ordentlig tillsägelse ibland för att inse att man inte bara kan lyda om man tycker det är roligt! ;) Så med ojämna mellanrum får jag säga ifrån på skarpen, vilket jag fick göra idag, sen skötte hon sig exemplariskt.

Har haft en himlans trevlig dag och det är jättekul att träna med Berit och hennes hundar! :)