Träning i bastu

Idag har det verkligen varit olidligt varmt här i Jönköping! Jag har bränt mig massor efter två timmar ute på jobbet, innan vi kunde vara i skuggan. Vid halv sju ikväll åkte jag iväg till klubben för att träna lite, Tinca fick duscha i vattenslangen före träningen men det fungerade ändå inte. Hon var slö och okoncentrerad, hon ville gärna ha sin boll men orkade inte anstränga sig för att göra riktigt rätt. Till slut avbröt jag träningen för det kändes inte som nån mening att fortsätta.

Istället fick Tinca en dusch till och så snackade vi lite skit med några klubbkompisar, innan jag och kompis L med älsklingsboxer Biffen gick en kort promenad med hundarna. Det var inte riktigt samma fart på dom som det brukar! ;) Sen stannade vi till på agilityplan och hade riktigt kul ett tag! Tinca älskar att hoppa men var väldigt ofokuserad och nosig. Men vi provade några IPO-R-hinder oxå, en låg stege med smala steg, ett A-hinder, och några instabila grejer. Tinca brukar bli väldigt nervös, men idag funkade det utmärkt!!! :D Jag tror att hon börjat lära sig att hålla balansen och hålla koll på sina bakben!! ;) Vi har ju tränat massor på en låg stege (en meter kanske) och det går fint nu! Väntar ett tag till innan vi ger oss på stora stegen igen.

När vi kom tillbaka till stugan frågade en tjej om Tinca löper. Nja, inte vad jag vet iaf! *s* Hon har inte löpt sen augusti -04 nämligen… Fast löpbeteende har hon med ojämna tillfällen, men det kommer inget blod. Undrar om det är kortisonet som slår ut hennes löp? I vilket fall som helst är hanhundar oftast väldigt intresserade av henne och idag pep en hanhund väldigt mycket när vi var där och ägaren var övertygad om att T löpte. Hm… Det kanske hon gör? Hon är okoncentrerad, slö och väldigt doftfixerad. Men som sagt, svårt att veta i och med att hon inte blöder.

I morgon ska vi träffa Berit och hennes hundar! Vi ska spåra, bada i sjön och träna lydnad. Hoppas det blir n å g o t svalare än det varit idag!