Vila i frid, Ztimma!

Från min Instagram den 16 december 2014:

2009-03-05 — 2014-12-16

Idag är en tung dag. En hemsk dag. Idag valde vi i samråd med flera olika veterinärer att avsluta behandlingen och låta Ztimma somna in. Känns fruktansvärt hemskt och sorgligt och tungt. Prognosen var dålig och hon svarade inte på antibiotikan, tappade kontrollen över bakdelen och ville inte äta. Veterinären kunde inte säga att hon säkert skulle bli frisk då hon bara blivit sämre nu trots behandling. Idag såg jag något i hennes ögon. Samma blick som sa mig att det var dags att ta bort Tinca. Den blicken. Vi fick fina år ihop Ztimma, tack för dom. Du var en underbar hund som alltid var snäll och glad, du älskade alla och du älskade livet. Att i dina ögon se att din livsglädje inte fanns där längre var hemskt. Det gav oss svaret. Du gav oss svaret. Spring nu runt på de evigt gröna ängarna och hälsa Tinca. Vi älskar dig. Kramar från matte, husse, lillmatte och lillhusse.

Vi vet inte vad det var som hände. Ztimma blev plötsligt riktigt dålig, fick jätteont i nacken och hade svårt att stödja på bakbenen. Här hemma bara låg hon stilla och stirrade tomt framför sig, eller så sov hon. Hon ramlade ihop när hon skulle ta sig framåt och ville inte ens äta sin mat. Vi åkte fram och tillbaka till veterinären, gjorde massor av undersökningar och provtagningar, fick antibiotika ett par olika omgångar och starka smärtstillande och till en början verkade hon svara bra på dem. Sedan blev hon sämre och sämre och svarade inte på någon behandling alls. Prognosen var dålig och i samråd med flera olika veterinärer tog vi beslutet att hon skulle få somna in.

Kanske att vi kunde fått veta vad det var om vi hade opererat henne, men veterinärerna gissade på tumörer eller diskbråck och oavsett om och vad de skulle hitta, skulle det krävas operationer och lång behandling/rehabilitering och vi var överens om att vi inte ville utsätta en hund till för något sådant om vi inte kunde få några garantier på att hon kunde bli helt frisk och få ett bra liv. Med facit i hand höll vi kvar Tinca för länge, och vi ville inte göra det igen. Så mitt i allt det tunga och sorgliga känner vi att vi tog rätt beslut. Vi hade många fina år tillsammans och ska minnas dig med glädje Ztimma!

Ztimma

 

2 kommentarer:

Stängt för kommentarer.