En ny vägg är på plats!

Vi har många rum i vårt nya hus. Ena änden av övervåningen har hittills varit ett stort rum som vi kallat ”Dubbelrummet”. Rummet har nu använts till gästrum med två stora gästsängar, ett stort skrivbord som Johans föräldrar ska hämta vid tillfälle, och några bokhyllor med mina böcker. En hel del diversesaker har oxå legat där sen vi flyttade in. Men nu var det dags att ta tag i detta rum och göra något vettigt av det. :)

Till att börja med ville vi sätta upp väggen igen och skapa två sovrum. Ett av rummen kommer förmodligen Alicia flytta in i så småningom (det högra?) och det andra blir nog gästrum. Vi har ju en del övernattande gäster här så det är skönt med ordentliga sovplatser till dem.

En vän har varit här och hjälpt oss att sätta upp väggen, det gick på fem timmar… TACK! Nu är det värsta arbetet gjort och kvar är spackling och målning/tapetsering. Vi har inte bestämt än om vi ska måla alla väggarna i rummen vita eller hålla oss till att göra någon avvikande färg/mönster på den nya väggen (övriga väggar är i någon bruten vit kulör). Taken är vitlaserade och ska målas helvita. I dagsläget får golven vara kvar som dom är tills vi bestämt oss för hur vi vill göra. Eventuellt byter vi ut alla golven på övervåningen så småningom.

Fler bilder kommer framöver! :)

20121230_37845_liten
Vänstra rummet, som förmodligen kommer vara gästrum.

20121230_37847_liten
Högra rummet (fortfarande med hål in mot vänstra rummet), som antagligen blir Alicias rum framöver.

Väggen sedd från högra rummet
Från fönstret i högra rummet mot dörrarna. Hålet är numera vägg.

3 kommentarer:

Stängt för kommentarer.