Vårt nya hus

Om mindre än en månad flyttar vi. Inte ens fyra veckor är det kvar, känns overkligt men himla kul! Vi har börjat packa ner grejer vi inte behöver, rensa gjorde vi ju rejält innan fotograferingen/visningen så det blir inte så värst mycket som slängs förutom ”viktiga papper” och diversegrejer som alltid ligger och skräpar i lådor och hyllor… Känns det igen?

För er som inte vet så tar vi över Johans föräldrars hus. En 1,5-plansvilla på runt 170 kvadrat med en liten tomt som gränsar till ett stort grönområde. Vi har fått plats till Alicia på en förskola precis i närheten, så det tar bara några minuter att gå dit. Så i början av augusti händer det många saker samtidigt; vi flyttar, Alicia ska skolas in på förskola och jag börjar jobba. Sista helgen innan övertagsdatum för huset har vi dessutom en stor släktträff som jag ansvarar för. Blir stressigt… Hoppas Alicia klarar flytt och förskolestart bra så det inte blir för mycket på samma gång, känns inte alls optimalt men det går inte att göra så mycket åt. Själv ska jag ha en etta till hösten, ska bli så himla kul! :) Kan nog inte bli så mycket roligare start när man ska gå tillbaka till jobbet igen efter föräldraledighet, även om jag såklart gärna skulle vara hemma med Alicia i flera år till…

Tillbaka till huset! Vi vill förstås göra det till vårt hus så mycket som möjligt. Kanske kan bli lite knepigt när man är van vid att saker redan har sin ”bestämda plats” i huset, men vi funderar och planerar och tänker och inspireras av sidor på nätet och kollar tapeter och golv och nya möbler och tror nog vi kan få till det! ;) Johans föräldrar åker på semester ett par veckor nu och under tiden är tanken att vi ska få dit en målare som ska måla taket i några rum (träfärgad furupanel) och även bredspackla väggarna i Alicias blivande rum så vi kan måla dem. Nytt golv ska läggas in där också.

Jag kommer lägga in bilder från renoveringen här i bloggen precis som jag gjorde när vi renoverade lägenheten för några år sen. Att väldigt få renoverings- och inredningsbilder lagts in från det här huset kan jag inte förklara, men intresset har inte funnit här alls. Nu är det tillbaka! :D

Idag har vi köpt förvaringsmöbler till Alicias rum på Det stora möbelvaruhuset. Ikea förstås. Finns många finurliga grejer där! Efter mycket funderingar blev det till slut en sådan här  garderob med lådor nertill, och till höger om denna blir det en likadan garderob fast utan lådor under. Förvaring i massor, till kläder, sängkläder och kanske leksaker. Vi får se! Det var 25% rabatt just nu så vi passade på även om vi inte är helt säkra på hur vi vill ha det i rummet när det är klart. Med dessa två garderober utnyttjar vi snedväggen i rummet maximalt. Vi får komplettera framöver om vi känner att vi saknar något eller vill byta ut någon del.

6 kommentarer:

    1. Jaa, skulle vara kul att se lite från hur det går med ert hus oxå! Augusts rum till exempel, hur blev tapeterna till slut? :)

  1. Alicia kommer klar det galant, bara mamma & pappa tar det LUGNT! Delegera så mkt du kan till släktträffen och tänk att ni ska bo i huset läääänge, allt måste inte vara klart vid inflyttningen…! Och du, det är helt OK att utnyttja släkt, vänner och bekanta till max; barn-/hundvakt, bärhjälp, shoppingpartner, känsloventil, lunchfixare… Endast er fantasi sätter gränser för vad ni kan be om hjälp med! :)
    KRAMAR!

    1. Tack Anneli, du står för lunchen!! :D Och vill du väldigt gärna träna armmusklerna också, så vet du vad som händer i månadsskiftet… ;)

  2. Härligt med något nytt, och kul med planeringen. Målaren som ska fixa taken lär dock ha att göra… Vårt vardagsrumstak var vitlaserad furupanel men det krävdes ändå 4 vändor med färg innan det täckte ordentligt, men sen blev det bra. Jag var dock väldigt glad att det inte var jag utan målaren som gjorde det. :)

    1. Ja, pappa sa samma sak! 4 vändor… Målaren skulle sprutmåla visst, så det lär gå snabbt, undrar hur lång torktiden är mellan vändorna. Tur vi slipper göra det själva! :)

Stängt för kommentarer.