#329 Upp (22 av 365+1)

20120422-231149.jpg
Upp, upp…

Alicia är inne i en rejäl utvecklingsperiod just nu, det händer nya grejer hela tiden! Hon är en tjej som studerar sin omgivning, och sen när hon känner sig redo då provar hon – och kan! Hon överraskar mig gång på gång. Ofta kommer hennes framsteg väldigt plötsligt, eftersom man inte hunnit vänja sig vid hennes försök och misslyckanden. Som häromdagen, då hon plötsligt kom på att hon ville upp i sin fåtölj. Hon lyfte upp benet och drog sig upp, hur lätt som helst. Utan att på allvar ens ha försökt innan. Nu väntar vi bara på att hon ska komma på hur man tar sig upp i soffan, då blir det svettigt. Puh.

Klättra är kul, tycker Alicia. Och att springa. Och pussa på bästa kompisen Ella. Och kramas. Och dra runt på ”gosekissen”, som hon fick av gammelmoster Maria i ettårspresent. Och att läsa böcker, gärna mina pocketböcker. Och att mata eller ge vatten till sina gosedjur. Det är mycket omhändertagande just nu! Välter gosekissen när dom är ute på promenad utbrister hon ”nej!” halvt förtvivlat, innan hon sätter den upp igen. Torka upp vatten eller matrester gör hon gärna när hon får sitt ”pappe”. Kurragömma är favoritleken, antingen står hon och ”räknar” medan mamma eller pappa gömmer sig, eller så får hon springa iväg. Ibland ställer hon sig med ansiktet mot en gardin, eller bakom en stol, men det går lika bra att gömma sig mitt ute i rummet. :)

Ja, det är full aktivitet och utveckling nu, så kul! Älskade unge…

4 kommentarer:

  1. Härligt!
    Här njuter vi av lugnet medan jag läser din blogg. Ser enormt fram emot när Tuva blir en lite större liten tjej, att få följa henne upptäcka världen. Men idag är det galet skönt att sitta lutad mot en solvarm vägg med henne sovande i vagnen (3 timmar nu…). Låter inte som det blir mycket av den varan sen! ;) Kram

    1. Hihi, det är helt fantastiskt att följa alla framgångar, både när de är yttepyttesmå och lär sig fästa blicken, greppa saker, eller när de lär sig gå. Allt är så himla häftigt! Men passa på att njuta av lugnet! ;)

  2. Söta A! Här hemma har vi en liten kille som också har upptäckt hur kul det är att klättra. Oftast sker det i soffan men han verkar även tycka att fönsterbrädan eller soffborden fungerar. ;)

    Gardinerna är nu på plats och vi är verkligen supernöjda. Ger ett mjukt intryck samtidigt som det ger en viss avskärmning. Du borde säkert kunna hitta någon Pagunetteåterförsäljare, finns riktigt många fina tyger. Om du önskar ett tygprov kan jag ordna det från stadens tygbutik.

    Kram på dig!

Stängt för kommentarer.