Våra första krokusar

Krokus

Krokus

Krokus

Krokus

När vi flyttade in i vårt hus för ett år sedan var det otroligt spännande att se vad som kom upp i rabatterna under våren. Vi blev himla glada över att se mängder av krokusar som började titta fram ur jorden runt det japanska körsbärsträdet, men en morgon när jag kom ut på framsidan var alla blommor och blad jämnade längs med marken. :( Någon fyrfota ”vän” hade ätit upp alltihop, och inga krokusar fick vi njuta av, suck! Det här året satte jag upp kompostgaller så fort snön började försvinna runt trädet och idag slog de första blommorna ut! :D

En kommentar:

 1. Svar: Jag e inte heller förtjust i gula, orange och röda blommor, så jag förstår precis hur du känner!
  Självklart kan man riva upp det som finns om man inte gillar det och sätta nytt som man själv gillar! Precis som man målar om inomhus kan man ”måla om” utomhus :-)
  Jag har själv ingen erfarenhet av trädgårdssidor. Jag läser en del trädgårdsbloggar (länkar hittar du i min länklista), sen har jag några superbra plantskolor som ger inspiration, jag går på trädgårdsmässor vid tillfälle, kollar på trädgårdsprogram och läser trädgårdstidningar. Sen har jag en del visioner själv oxå :-) Jag kan nästan ingenting vad blommor och växter heter eller vad som trivs var. Jag frågra på plantskolan, eller läser mig till eller helt enkelt testar det.

  Vi e jättenöjda med vår trädgård och hur Maria designade den! Men det finns fortfarande en del saker kvar o göra o det e kul, det hade varit trist om allt va helt klart!
  Jag skulle absolut rekomendera att ha någon form av vatten, det e jättefint o bryter av mot det andra. Gillar man att så så e ett litet växthus jättekul o ha, likaså vårt bärland det gillar jag. Blanda gärna olika sten och plattor men inte för mycket och ha inte för mycket sten, det blir så hårt, oroligt och trist.
  Ta gärna hjälp av någon landskapsarkitekt på en bra plantskola att få ritat er trädgård. Sen behöver ni inte ”köpa” ritningen. Ni behöver heller inte göra om hela trädgården på en gång, men ni har då iaf fått idéer och att komma igång o börja nånstans.
  Lycka till!

Stängt för kommentarer.