Linjetag i meterdjup snö

Igår träffade jag och Ztimma Ulrika, Mats & hundarna för att träna jakt. Vi åkte till ett fält och skulle gå ut ”fyrkanten” för att träna linjetag, och det visade sig att vi fick pulsa i en meter djup blötsnö. Mer än en gång fastnade fötterna som i ett skruvstäd, och vi var inte direkt torra när vi var klara. ;) Men träningen gick kanonbra och både Ztimma och Tizzla jobbade jättefint. Det var första gången som Ztimma körde ”fyrkanten”. Hon bytte dummy vid ett tillfälle, men i övrigt löste hon sina uppgifter fint, trots att hon tyckte det var jättejobbigt att ta sig fram i den djupa snön. 

För att slippa tänka på hur jag ska formulera mig lånar jag lite text från Ullis sida: ”När vi hade skickat spårat till alla hörn så var det dags att gå in från ena långsidan in till mitten och nu skicka raka linjetag ospårat. Nu ville hundarna till en början söka sig till det spårade där det var betydligt lättare att springa, fördelen med all snö var ju att man såg detta tydligt och kunde bryta beteendet direkt. Detta tog både Ztimma o Tizzla på ett bra sätt och förstod budskapet att springa spikrakt så det kändes som en riktigt bra träning.”

Vi avslutade med ett par markeringar över ett område med mycket vittring (löptik, fikapaus och dummies som legat på marken) för att ge lite extra störning, men det visade sig att det inte var några problem. :) Mycket nöjd med dagens träning!

Tusen tack Ulrika för de underbara bilderna på Ztimma!!!

Ztimma

Ztimma

Ztimma

Ztimma

Ztimma

3 kommentarer:

  1. Vart tar tiden vägen…HUR har den söta lilla valpen växt upp och blivit så där stor och vacker!?

    Härligt att träningen går bra!

    Kram från Alingsås

Stängt för kommentarer.