Öronen börjar bli lagom

Ztimma börjar äntligen växa i sina öron! Huvudformen förändras i samband med att huvudet börjat växa och öronen ser inte längre ut som en cockerspanielflickas som räcker långt ner på halsen. :) Däremot skulle jag inte kalla hennes öron små. *hihi* Men hon är himla söt, jag är så glad att hon har kvar samma fina uttryck i ansiktet som hon hade som yttepytteliten valp!

Ztimma är nu 8,5 månader gammal och idag vägde vi henne – 20,5 kg. Försökte mig också på att mäta henne, men det var väääldigt krångligt! Om det är nån som är bra på att mäta hundar så kanske ni kan hjälpa till att revidera min mätning på 57-58 cm? ;) Hon är ju liten för sjutton, hon kan väl inte va så hög?!

Ztimma 8,5 månader

Ztimma 8,5 månader

11 kommentarer:

 1. Vet inte om det är till så mkt hjälp …??….men Siri är 59-60 hög….
  Ett tipps ….ställ Z på ett plant golv…ta en plan/rak planka/pinne och lägg vid/på manken …ta hjälp av sambon som håller försiktigt i plankan/pinnen, ha måttbandet framme & ha måttet ”inställt på en ca höjd …försök sedan va snabb & mät…!!! Inte det lättaste precis och man får aldrig ett exact mått/höjd utan en riktig måttstock men du får kanske en aning …
  LYCKA TILL !!!!

  TASSAR
  FIA & SIRI

 2. Vilka fina bilder på kossorna..
  Ett tips när du mäter.. Så gör iaf jag även om det inte bli helt rätt.. ställ henne mot en garderob ovch rita med en blyertspenna som går att sudda sen.. och mät det sen.. Hur svårt som helst att mäta de annars..
  Mina väger ju som sgat 26 kg.. Undrar vad Kiwi väger nu.. Men Ebba är ju liten så hon kanske inte blir så mkt högre..
  Imorron ska jag på kurs med Kiwi.. Apportering.. Ska bli kul.. Det behöver vi..
  ha det gott..
  kramar

 3. Jag vill oxå ha lite mer exakt mått på min ”lillhöna” . Tror det finns en sådan där riktig mätstock eller vad det heter på klubben samt bord som man kan ställa dem på. Vet att Molly blev mätt där när vi skulle mätas in för agilityn, kanske man kan be ngn agilitymänniska de vet nog var exakt man mäter från oxå…

  Kram

 4. Ja jösses vad tiden går… Zäta var 8 mån i söndags. Vägde honom hos vet i måndags = 25 kg!! Men han är inte speciellt tjock så det är väl stommen som väger ;)

  Kommer du med på jaktträningen på lördag?

  Kram Lotta

 5. Helt otroligt!
  Du tar inte bara fina bilder, du lyckas även få en 8 månaders hund att sitta stilla,!
  Jag kommer nog titta i den här bloggen i flera timmar nu! Haha!

 6. Ja du Kattis, liten blir stor så fort, så fort… Cia är ca 50 hög och henne växte ju Ztimma om för länge sen… 57-58 är nog inte så orimligt osm du tror! Oavsett vilket är hon bedårande med sitt fina, uttrycksfulla ansikte – inte alla hundar som har det, många har bara ett snyggt huvud…

Stängt för kommentarer.