Dubbelt upp av lydnadsträning

Usch, det är inte bra att låta tiden gå innan jag skriver ner mina tankar om träningen, hinner ju glömma hälften!! I tisdags kväll träffade vi i alla fall Ulrika & Tizzla och Petra & rottis-Greta för lite lydnadsträning i mörkret nere vid Åsasjön. För Ztimmas del blev det platsliggning, sittande i grupp, inkallning, apportering vid sidan, kontakt/fotposition och några skiften mellan sitt/ligg och omvänt. Jag var ganska ofokuserad men Ztimma duktig. :) Hon fick träna en del passivitet också och löste det fint.

Charlotte & Bonzo
Charlotte & tollaren Bonzo

På onsdagförmiddagen träffade vi Charlotte & Bonzo för träning i dagsljus med sjön som störning (den blev dock ingen störning alls, däremot var Bonzo oerhört intressant!). Jag kände mig väl inte sådär våldsamt nöjd med vår insats, men fick med mig en del nyttiga funderingar över hur vi skulle lägga upp framtida träning. Charlotte har precis varit på kurs och alla ”nya tankar” är jätteintressanta och helt klart värda att prova, men det blev lite för mycket på en gång för min hjärna, hihi. Flera gånger fick jag stanna upp och bara tänka ”Öhhh – vad är det jag gör nu då?” – jag kom inte ens ihåg hur jag tränat in vissa saker/kommandon på Ztimma. ;) Vi hade fokus på fotposition/ingångar och apportering vid sidan. Hundarna fick en platsliggning i slutet av träningen också, platsen har hon gjort stora framsteg på och det är jättekul. För bara några veckor sen kunde hon knappt ligga kvar en sekund… Viktigaste tanken att ta med är att komma ihåg att göra likadant på ”lydnadsplan” som vi gör hemma när vi tränar ensamma, det är inte konstigt att Z inte förstår vad matten vill när hon krånglar till det när vi tränar med andra. ;)

I övrigt har hon blivit väldigt doftintresserad och ”disträ”. Hoppas inte det är löp på gång, det får gärna vänta några månader! :P Efter träningen fick hundarna röja runt vid Åsasjön i det underbara höstvädret – synd att kameran låg hemma. Måste gå ner till sjön och fota lite av den underbara miljön om nu solen skulle få för sig att komma fram nån mer dag den här veckan. :)

En kommentar:

  1. ;-) Hej !! Du behöver absolut inte känna dig ensam, jag har oxå svårt med att komma ihåg. Känner mig smått förvirrad när jag knappt kommer ihåg saker från minut till minut…..Kanske vi ska bilda klubb??

    TASSAR
    FIA & SIRI

Stängt för kommentarer.