Ztimma 7 månader

Ztimma 8 veckor
8 veckor, foto: Straight Flush

Ztimma nästan 10 veckor
10 veckor, foto: Charlotte Aronsson

Ztimma 12 veckor
12 veckor

Ztimma 4 månader
4 månader

Ztimma 4 månader och 3 veckor
Snart 5 månader – glömde helt att ta ståbild…

Ztimma 6 månader
6 månader, foto: Ulrika Lindor

7 månader
7 månader

7 månader. Lite trots har börjat komma, jag har inte märkt av något förrän idag. Fick höra att hon testade lite hos Ulrika i helgen, och blev ganska förvånad ska jag säga. ;) Ztimma som varit helt exemplarisk, på gränsen till tråkig, hihi. :P Jag får säkert min beskärda del av gråa hårstrån, eller kanske inte?

Vi tog en långrunda idag, men kameran fick stanna hemma trots att det är 7-månadersdagen som borde dokumenteras. ;) Det blev mycket träning, gå vid sidan, lite apportering av tennisboll på olika sätt, gå lös och sedan sitta vid sidan av mig när vi mötte en människa, sitta stilla när en häst passerade… Fick också testat av ”Stanna”-kommandot, då hon var lös och letade efter en tennisboll och jag hörde att det kom en bil. Lite halvt nervös tog jag i och ropade åt Z, som tvärnitade och satte sig ner. Gulle. :) OBS – ”Stanna” betyder stopp och ta kontakt med mig, hon väljer gärna att sätta sig, även om jag tycker att det räcker att hon stannar. Jag har funderat mycket på hur jag vill att hon ska göra, om hon ska just stanna eller sätta sig ner. Jag kommer inte att kräva att hon ska sitta ner, men eftersom hon spontant sätter sig ner låter jag henne göra det. Hon är mer stabil på platsen om hon sitter kvar. Jag kommer använda ”Stå” i tävlingslydnaden vid moment där hon ska stå, men om man tänker framförgåendet i bruksets appell och lägre klass så vet jag att jag sa ”Stanna” till Tinca och där känns det lite skumt att säga ”Stå” som jag kommer behöva göra på Ztimma om jag inte bestämmer mig för att hon måste stå upp när jag använder det kommandot. Ja, lite rörigt är det allt! ;) Det är priset man får betala när man kör många grenar samtidigt va? Å andra sidan är det ju smart att fundera igenom det hela noga innan man rör ihop det för mycket för hunden. :D

*** Inlägget redigerat 14 oktober 2009 ***

10 kommentarer:

  1. Haha… ja det är bra att ha en plan för olika kommandon, men sen blir det sällan som man har tänkt sig, trots allt. :)

  2. Schemalade ett inlägg i går kväll eftersom jag gillar att det skall finnas ett nytt inlägg på morgonen… Lurar ju in besökaren då… Osså ser jag att vi nästan valt samma upplägg. Bara en reflektion.. Inte konstigt jag gillar dina foton, kanske det finns saker som gör att man trivs här inne som man egentligen inte förstår.

    Lurigt va ;) !!!

    Ha det bäst och pussa på lill-tjejen som snart e riktigt stor…

  3. Oj så stilig hon är, härliga foton du har tagit!

    Svar: Tack vad gullig du är! Du ska veta att jag är och hälsar på din blogg också tyvärr är jag dåligt på att skriva kommentarer. Kram Sandra

Stängt för kommentarer.