Lydnadsträning med Anneli & Cia

Den här veckan har det blivit väldigt lite träning, men idag var det äntligen dags! Träffade Anneli & Cia för lite lydnadsträning, om man nu får säga det när man har med en 7 månaders valp/unghund att göra? ;) Nåja, tanken idag var att kolla av lite saker när vi har störning runt omkring och även att använda A som ”klickerhjälp”. Det är alltid lika härligt och givande att träna med A, man får tankeställare och grejer att fundera på och det uppskattar jag, även om det är jobbigt att behöva tänka till över varför man gör på ett visst sätt, hihi!

För Ztimmas del blev det först kontakt och följsamhet/linförighet, när Z höll en fin position och sökte kontakt med mig klickade Anneli. Sen körde vi igenom apporteringen i lydnadsklass 1 men la fokus på att Z skulle sitta stilla vid min sida när jag höll fram apporten utan att ta den direkt. Efter några gångers försök att ta den och min efterföljande bortplockning av apporten, så sökte hon ögonkontakt med mig istället. Gulle. :) Vi bröt träningen där och lät henne aldrig plocka apporten från min hand. Sen skulle vi prova en komplett metallapportering med kastad apport, för att kolla av hur det skulle funka med störning (det var barn som sprang runt och lekte och ropade några meter därifrån – superbra störning!). Z satt kvar jättefint vid min sida, alldeles för fint faktiskt, för hon sprang aldrig iväg på mitt kommando. Lite huvudbry hos matte eftersom Z numera alltid är villig att apportera, och slutsatsen är att hon förmodligen tolkade in förra momentets ”förbud” att ta apporten även i detta momentet, alltså att jag inte gav tillåtelse att springa iväg. Vi provade med lite bus och att jag släppte apporten och även att jag följde med några steg framåt och det funkade bra. Här får jag helt ta på mig ansvaret för att det blev fel, jag borde inte ha lagt metallapporteringen direkt efter att vi tränat stadga/att inte ta apporten direkt när jag höll fram den. Något att tänka på tills nästa gång när vi tränar!

Vi avslutade med att hundarna skulle sitta kvar mitt emot varandra med ett par meters avstånd. Z är väldigt duktig på att sitta kvar i vår vardag och när vi tränar ensamma och jag ville prova med störning i form av favoriten Cia. Z var superduktig, ja jag är faktiskt riktigt imponerad av henne ibland! :D Jag höll mig inom ett par meters avstånd och gick tillbaka och belönade henne ibland. Hon brydde sig faktiskt inte alls om Cia, och inte heller om ungarna när de lekte. Jag kan inte låta bli att förundras över hur bra hon klarar av störningar… Hon är fantastisk på många sätt! :) Kanske får jag äta upp det jag skriver om ett tag, när hon blir ett monster som har glömt allt man sagt. ;) Men nu ska jag bara njuta, hihi.

Tusen tack för en härlig träning Anneli! Ztimma däckade så fort vi kom hem och har sovit sen dess så träningen var nog mer jobbig för hennes lilla hjärna än jag trodde. :D

I morgon ska Ztimma få vara hos supergulliga Ulrika & Mats medan vi roar oss med hockey, restaurangbesök och utgång. Tänk att få sovmorgon på söndag, utan att behöva ge en utsvulten valp frukost vid 7. :P

Ztimma i väntans tider

6 kommentarer:

 1. Härligt när träningen funkar, och som du säger; njut! Det kommer dagar när allt inte är lika rosenrött och då är det skönt att ha lite att ”ta av”.

 2. Kul att träningen gick så bra.. :)
  jan kan säga att Kiwi rä väldigt störningskänslig… Men jag tror ju att det är löp på gång.. Hon kan bli disträ och lägga sej och rulla och hålla på… :) Annars hemma när vi tränar utan störning är hon ju duktig.. jag brukar säga: dte måste vara bra uppfödning ;) *fniss*
  Hon är såå otroligt söt din Ztimma.. :)
  Ha en trevlig helg..

 3. Vaaaaa…. 7 ?????????????? :razz: det sa du inte ;-) … skojar bara!!

  Här serveras ingen frukost före 09.00 ;-) får se vad hon säger om det :grin:

  Måste säga att hon är superduktig här din lilla tjej.. efter några timmars pusskalas med de andra kopplar hon av utmärkt och bara sover och myser här… underbar tös ni har!!

  Hoppas att ni har en trevlig kväll!!

 4. Tackar! :)

  Nja, nu var den tävlingen inbokad sen tidigare iofs skyller jag på då ;)
  Ne det var ju faktiskt så att jag anmälde mig till 3 Lkl2 tävlingar direkt eftersom jag inte trodde vi skulle ta vårt första pris direkt. Och nu lyckades vi kamma hem 3 på 3 tävlingar. Så det var ju skoj. Men nu måste vi lägga lydnaden åt sidan lite då jag känner att vi börjar tycka den är lite tråkig… så nu blir det brukset ett tag :)

  Roligt att träningen går så bra. Jag och Fia tränar ju en hel del ihop. Vore trevligt om du hängde på nån dag?

  Kram

Stängt för kommentarer.