Träningstips önskas!

Det blev träningsfritt både söndag och måndag. Jag har haft väldigt ont i magen och huvudet (är väl inte helt kry egentligen) så jag och Ztimma låg i soffan hela måndagkvällen. Jag var urtrött även igår kväll och hade tänkt nöja mig med vår promenad, men sent på kvällen tröttnade nog Ztimma, för hon gick och hämtade en apport i träningsväskan och kom till mig… :) Vi körde några linjetag inomhus till hennes stora glädje, med två dummies utlagda och tränade på att hon inte skulle byta dummy när hon plockat den ena.

Ikväll blev det lite lydnadsträning på sista kvällsrundan, vi gick bort till den lilla fotbollsplanen och tränade sitt kvar, ligg kvar, följsamhet/kontakt vid sidan och inkallningsingångar. Jag är jättenöjd, ikväll ägnade hon sig inte åt att nosa under träningen och hon hade en härlig attityd. Vi har lagt fokus på att hon ska kunna sitta kvar och har tränat väldigt lite på ligg kvar. Hon är också bara tränad på att ligga ner framför mig och ha kontakt med mig. Idag tränade vi på att hon skulle ligga längre stunder innan belöning, att hon skulle lägga sig ner från sittande i fotposition och att jag tog ett steg ifrån henne.

Tidigare ikväll var vi i stugan en sväng för att hämta upp svärfar som fått stopp med bilen. Jag passade på att träna lite med Z när vi ändå var ute i skogen men det hanns bara med ett längre linjetag på en traktorväg och två markeringar i blåbärsris/tallskog. Ni som är insatta i det här med apporteringsträning:  Är det konstigt om hunden har snabbare fart in med dummyn vid linjetag än markeringar? Farten ut är alltid hög men farten in kan variera… ett stort plus för den lilla damen är att hon numera alltid vänder upp snabbt mot mig så fort hon har sin dummy i munnen! :D Däremot kan hon fortfarande ha komplicerade upptag ibland där hon står och plockar med dummyn innan hon får ett bra tag. Det händer mer och mer sällan i och för sig, men allt ska väl bli bättre om det går? :) Någon som har tips om hur man kan förbättra hennes gripande? Det gäller framförallt större apporter, hon är väldigt mjuk i munnen… Tacksam för alla tips!

4 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Här tränas det minnsan på! Härligt :)
  Tittade runt lite på bilderna på Ztimma, och trodde nästan att jag såg Ebba som ung igen.
  Otroligt lika i på vissa bilder. :-x

  Är otroligt dålig på tränings tips, men visst har vissa hundar olika fart , MEN det är väldigt viktigt att ha hög fart in i alla lägen. Nu är hon ju inte så gammal ännu,så hennes fart kan ändra sig många gånger ännu.
  kanske fundera på vad hon får för belöning när hon kommer in till dig. Som sagt var, jätte svårt att skriva några tips så här…….
  Men du vet ju vem du kan ringa för att få många bra ideer och tips……………………..
  våran otroliga kennel mamma!!!!!
  Kram Cilla, Blossom, Yade

 2. Jag fick ett tips på snabba upptag, har dock inte prövat det själv ännu. Att man lägger ut några dummiesar och sen springer man förbi dem, ja mankansk ekan gå först och sen får hunden bara den tiden på sej det tar att gå förbi att plocka upp och sen belönar och berömmar man mkt när de tar upp den.. och sen ökar man farten.. Jag har tänkt testa detta.. :)
  Vad bra ni tränar.. :)
  krya på dej..
  ha en trevlig helg!!

 3. Kanske har hon högre fart på linjetaget för traktorvägen är lättare att springa på ?? Det är så svårt att tipsa via skrift och när man inte sett er…. så nu får det allt bli en träff snart ! Dessa sjukdomar *grrrr*
  Finns en bra övning som tränar koncentration, stadga, minne, snabba inlevereringar – ska visa den när vi ses.

  Nu ska Pumisen och jag ”skoj-tävla” på hemmaplan ;-)

  Trevlig helg !
  Kram Lotta

 4. Var glad att hon är mjuk i munnen det är ju både Ebba & Noel. Du kan låta henne gå och bära en dummy på promenaderna, som Cilla skriver fråga kennelmamman om tips hon är bara såååå bra. Krama om Ztimma. Hoppas du nu är helt kry igen själv ska jag in till lasaretten imorgon för att byta gips, se så allt är rätt i foten. Noel tränar lite service, börjar bli duktig på att hämta mina kläder, ta av strumpa och sko måste göra något för att fördriva tiden, vi har ganska trevligt trots allt.
  Kram Birgitta

Stängt för kommentarer.