Flatteträning

Ztimmas tass

Jag träffade Ulrika, Mats & Vilja en stund i söndags för att gå en liten promenad i skogen så hundarna skulle få vänja sig vid varandra innan Vilja skulle bo hos oss nu i helgen. Det fungerade alldeles utmärkt och Ztimma fick en ny idol. Hon avgudar verkligen vuxna hundar! ;) Hon vill pussa, pussa, pussa mest hela tiden, imponerande att hundarna har sånt tålamod, själv skulle jag bli irriterad för mindre! :P

I söndags åkte jag, Ztimma och Johan iväg för att träna med Ulrika & Tizzla. Vi började med att sitta och fika, medan hundarna fick vara passiva. Ztimma hade mest lust att äta gräs, men jag försöker få henne att bara ligga och vila utan att ha en massa aktiviteter för sig. Det är jättetråkigt tycker hon. ;) Medan Ulrika & Tizzla tränade linjetag på fältet och lite svårare markeringar i skogskanten tränade jag och Ztimma passivitet och kontakt. Jag tycker att hon är lugn och fin när hon ser andra träna och hon har lätt för att fokusera på mig. Hoppas det håller i sig!

Så småningom var det dags för Ztimma. Vi tränade stadga, att Z skulle sitta kvar bredvid mig när Ulrika kastade dummies runt henne och att jag själv gick och plockade upp dem. ”Här”-kommandot (mitt mål är att hon ska hålla sig vid min sida, men behöver inte ha ögonkontakt) är jag väldigt nöjd med, särskilt med tanke på att vi inte tränat på det särskilt mycket än. Vi testade också en motivationsinkallning som gick jättebra. Johan tyckte att jag är för mesig och bara tittar på när andra tränar! ;) Men jag försöker lägga fokus på kontakt, följsamhet och harmoni – jag är övertygad om att Z väldigt snabbt kommer att förknippa skogen med arbete ändå sen. :D Men visst är det svårt att hålla sig ifrån de roliga, fartfyllda momenten! ;) Mats dök upp med Izac och Vilja efter ett tag, och pensionären Vilja fick gå ett viltspår för första gången. Jag är säker på att hon kommer att bli viltspårschampion ganska snabbt! ;)

Nu har Vilja kommit hit och ska vara här i helgen medan matte och husse är på Bruks-SM i Falkenberg. Himla kul tycker både jag och Ztimma – fast av olika anledningar kanske? :P Vi började med en halvtimmes koppelpromenad och hundarna gick jättefint utan att dra, vilken lyx. :) Sen har de fått vara i trädgården medan min kamera gått varm, bilder kommer senare!