Valpträff hos uppfödaren

Igår bar det av mot Kalmar för att åka till Ztimmas uppfödare på valpträff. Fem av syskonen var där, men tre kunde tyvärr inte komma – Zaba, Äzzko (Zpeed) och Zafir. :( Jättesynd tycker jag förstås, nu när vi äntligen kunde komma iväg! Vi har ju i alla fall träffat Zaba tidigare. :) Lilla Tiger var också med – helt ljuvlig!

Efter en tre timmar lång bilresa var Ztimma förstås ganska pigg… Hon hade svårt för att lägga sig ner och koppla av när vi pratade utan höll hela tiden på att tugga på något och gå omkring runt mig – mitt fel, vi skulle ha varit ute i bättre tid och hunnit rasta av henne ordentligt innan valpträffen började. :) I övrigt skötte hon sig JÄTTEBRA!! Jag är väldans imponerad av den lilla damen. Vi började med att prata en stund och sedan fick hundarna hämta ett par apporter som kastades in en liten bit i skogen av kennelmamma Carina. När det blev Ztimmas tur överraskade hon mig massor! :D Hon satt kvar fint tills jag gav kommandot, kastade sig iväg och formligen flög fram över marken. Hihi, så himla gulligt! Hon fick leta en liten stund innan hon hittade dummien men sen sprang hon tillbaka mot mig direkt. Ja, jösses… Vi har verkligen kommit långt de senaste veckorna, om man tänker på allt strul vi har haft, men jag hade aldrig trott att hon skulle lösa uppgifterna så här bra tillsammans med alla andra hundar! :D Om man ska peta (vilket man såklart ska göra framöver) så stannar hon av nån meter ifrån mig och sätter sig ner, istället för att komma hela vägen fram till mig med glädje. Jag har varit nöjd över att hon överhuvudtaget
kommer fram till mig, men nu ska vi jobba vidare med farten och glädjen i att komma hela vägen fram.

Vi gick sedan vidare in i den lilla skogen och valparna skulle prova att apportera vilt. Fyra olika fåglar var utlagda (fråga mig inte vilka sorter för jag är värdelös på det, men jag tror att det var två duvor, nån bebisand och nåt annat) på marken. Valparna fick gå i koppel fram mot fåglarna, Ztimma fick gå nästan sist, jobbigt eftersom hon var jättesugen på att få gå iväg till fåglarna. ;) Hon sökte upp dem fint, och efter lite uppmuntran bar hon dem allihopa tillbaka till gruppen – ja en i taget förstås. Duktig tjej!

Dags för lite lydnadsträning på ett fält, Z var duktig, men slö – seg i rörelserna, trött i huvudet och varm i kroppen. Vi tränade kontakt, sitt kvar, följsamhet och inkallning. Jag hade henne lös mestadels av tiden, funkade bra! Kan inte säga att jag var imponerad av hennes hastighet direkt, men jag vet ju att hon kan när hon är pigg… Men jo – på inkallningen hade hon en väldans fart till mig! :) Efter lydnaden tränade vi uppbindning en stund, och på vägen tillbaka till bilarna sköts det några skott, Z vände huvudet som för att kolla läget, sen brydde hon sig inte om dem.

Vi fikade och fick en massa nya träningstips och sedan visade Carina/Ebba och Tobbe/Wilson hur apportering och dirigering ska se ut! ;) När vi kom hem gick vi ut i trädgården och körde ett träningspass med lite nya moment – Ztimma var pigg, hade jättefin fart och en härlig attityd!

Tusen tack för en jättehärlig dag! :)

Zota
Zota

Zoya
Zoya

Zingel
Zingel

Alba
Alba (Ziena), tyvärr den enda bilden jag hann få innan de var tvungna att åka hem

Alba
Alba framifrån. Foto: Julia Jönsson – tack för lånet av bilden!

Ztimma med en duva
Ztimma med en duva. Foto: J. Lundmark

Ztimma bär en fågel
Ztimma bär på en fågel. Foto: J. Lundmark

Tiger
Lille kusinen Tiger. Foto: J. Lundmark

8 kommentarer:

 1. Jag är AVUNDSJUK!!! Låter som ni hade superkul och vad roligt att lilla Ztimma insåg att här kan jag skaffa mig pluspoäng om jag sköter mina tassar rätt. Hoppas vi ses snart igen!
  Kram kram från Ing-Marie och spår-Gaston

 2. Tack själv för ALLT (inklusive de nya träningsgrejerna), ska bli spännande att sikta mot ett nytt championat :wink: !! Hoppas bara att min tid räcker till :razz:

  Ztim o Vilja såg ju ut att trivas bra ihop så det ska nog gå fint i helgen men som det såg ut idag får du nog leta efter ngn annan som fostrar spolingen :grin: :razz: :wink: såg mest ut som pusskalas ju :-x

  Jag hör av mig om tid för Tisdagen :smile:

 3. Så kul att träffas och få se duktiga Ztimma! En riktig liten goding :-x
  Och vilka härliga bilder… Du skrev i vår blogg att ni kunde skicka lite bilder, jättegärna!
  Är det ok att jag lägger ut dem på vår hemsida oxå?
  Kram Lina & Tiger

Stängt för kommentarer.