Träning, träning…

I söndags åkte vi ner till stugan en sväng, och vi passade på att gå en 45-minutersrunda i skogen bara jag och lilla Z. Under promenaden tränade vi på visselpipeinkallning och stoppsignal med visselpipan. Måste säga att jag har lite svårt för att träna det här, det känns så mycket mera ”jag” att använda rösten eller handtecken, men det ska nog bli visselpipefolk av mig med till slut. ;) Vi tränade följsamhet vid sidan och hon fick även göra några sittakvar-övningar medan jag gick runt lite. Provade även att gå och gömma en dummy i blåbärsriset ett par meter längre fram som Z fick hämta. Först verkade hon bli lite fundersam, det såg ut som att hon tänkte att ”vadå, jag ser ingen, undrar vart den tog vägen”, sen började hon vädra efter den och tog den jättefint. Både hon och jag blev jättelyckliga! :) Lite variation för Z och himla kul för mig att hon löste den nya lilla utmaningen. Det ska bli väldigt roligt att åka på valpträff hos uppfödaren på lördag, och vi hoppas på att få en massa nya apporteringsövningar att träna på. Nu när vi ÄNTLIGEN har lyckats övervinna de svårigheter vi haft med apporterna, så är vi mer än redo att få komma vidare i vår träning! :D

På måndagkvällen var det tänkt att vi skulle åka på jaktträning tillsammans med Ulrika och några andra, men tråkigt nog ställdes det in pga sjukdom. :( Vi åkte upp till JBK  istället och tränade passivitet, kontakt och började så smått med både träapporten och metallapporten. Hon var jätteduktig och hon fattar snabbt vad jag vill! :) Vi passade på att använda Ing-Marie och Helene (med hundar såklart!) som störning vid vår kontakt-och passivitetsträning medan de tränade precis jämte och Z skötte sig fint där vi satt på appellplanen och tittade på de duktiga ekipagen. Jag tror Z blev sugen på att lära sig lite nya saker! ;)

I övrigt så har vi haft skolstart idag och det var underbart roligt att träffa eleverna igen! :) Jag njuter varje dag på mitt jobb…

I morgon ska vi träna med Charlotte och hennes tollare, det är så himla kul att ha en hund att träna med igen! :D

En kommentar:

  1. LIlla Z är supersöt! Tänk om jag kunde hängt med på lördag men du får ett uppdrag, kolla när nästa träff är så bokar vi in den bums. Det vore riktigt kul. Keep up the good working med den lilla. Kram kram från oss Ing-Marie och Gaston som för tillfället mest är brukshund

Stängt för kommentarer.