Vi har det ganska bra! :)

Ztimma i profil

Ztimma med sina öron

Ztimma busar

Ztimma vilar

Trots sommarlov kan jag inte direkt skryta med att min blogg uppdateras oftare än tidigare… ;)

Midsommar firades hos ett par kompisar i deras mysiga hus i skogen utanför Mullsjö. Kameran glömde jag hemma, tyvärr… :( Tusen tack för en underbart härlig och rolig helg!! :D Ztimma träffade deras två schäfertikar och sprang sedan runt på gården och letade efter roliga upptäckter, hon var väldigt nyfiken på islandshästarna som stod i hagen precis utanför huset. Hästarna är jättesnälla och vana vid hundar som springer runt, men eftersom Z var helt orädd för dem kändes det inte helt bekvämt att hon skuttade in i hagen på egen hand (vilket hon i och för sig hann med ändå ett par gånger)… :) Ztimma fick också träna sig mycket på att ligga i bilburen och vara lugn. Är otroligt nöjd med resultatet, numera kan hon vara tyst, lugn och till och med sova i buren, både med stängd och öppen lucka!  I love it! :D

Vi sov över i gäststugan på gården och stannade större delen av lördagen, innan vi åkte hem för att få besök av Anneli. Jag bjöd på paj och A hade med sig filmen Australia, som var jättebra! På söndagen fick Z ligga i bilen en del, då vi var iväg och köpte gardiner till köket, gästrummet och åt räksallad på Tabergs topp med sambons familj.

Varje dag tränar vi kontakt, sitt och ligg med klicker – Z älskar det lika mycket som jag! :) Vi går små promenader längs vägen och i skogen, tränar på att gå fint i koppel på min vänstersida, tränar inkallning och belönar spontan kontakt. Ibland sätter jag mig ner mitt i skogen några minuter för att träna passivitet. Vi tränar också på att Z ska sitta ner när det passerar människor och hundar. För ett par dagar sen var vi nere vid sjön, tyvärr var det ingen strand så Z kunde plaska, det blev 50 cm djupt direkt. Z lutade sig ner över vattnet – och plumsade i! :P Det har lossnat lite med apporteringsträningen också, efter att jag fick tips från Ulrika om att ta med en dummy på promenaderna och låta Z bära den en stund.

Hon är en underbar hund lilla Z! :) Men hon gillar fortfarande inte att ligga i buren inomhus om hon inte är trött. Men vi kämpar på några gånger varje dag… Ta hand om er!

5 kommentarer:

 1. Å vad ni är duktiga å tränar å står i!!! Själv jobbar jag denna veckan oxå sen jobbar jag halvtid hela juli, förhoppningsvis blir det mer träningstid då… Ikväll har Zingel iallafall varit med på damallsvensk fotbollsmatch vilken han sov sig genom trots 3 mål- med tillhörande jubel… Avknappen är det inget fel på..
  Om du ska till Carina kan du väl rapportera vad ni gjorde sen…
  Ha det gott i värmen!

  kram Lena å Zingel

 2. Låter kanon ju :smile: Kul att det börjar lossna lite med att bära dummies, som sagt.. de flesta brukar vilja bära med sig ”bytet” hem till lyan om inte annat! :razz:

  Snart kommer hon att böna o be om att få komma och lämna dem till dig :wink: :grin:

  Ha det gott i sommarvärmen!

 3. Ja, hon är en riktigt rolig individ – vi skrattar gott hela dagarna :wink: Jag kommer ner till helgen – kan väl höras då? Kram

Stängt för kommentarer.