Snart 14 veckor

Ztimma

Ztimma

Ztimma

Ztimma

Ztimma

Ztimma

Ztimma

På torsdag fyller Ztimma 14 veckor, och då har vi haft henne här i sex veckor. Tänk vad tiden går snabbt! Bilderna är från i söndags, då hon var 13,5 vecka gammal. Hon fortsätter att skälla i buren, både när hon får sitta där under dagtid och på nätterna. I helgen hade jag födelsedagsmiddag och en massa släktingar kom upp hit från Halmstad, superkul! Mamma och bror A kom från Karlskrona och stannade hela helgen, och för att de skulle få sova ordentligt fick Z ligga i sängen på nätterna. Vad händer då? Jo, hon sover jättefint ända till HALV NIO! Det är inte klokt… Man tycker ju ändå att hon efter sex veckor skulle ha vant sig vid att ligga i buren på nätterna, men hon fortsätter att skälla när hon vaknar runt 5. Vi har inte tagit ut henne på nätterna under ett par veckors tid nu, men ger henne lite mat precis innan vi går och lägger oss. Frågan är hur länge man ska hålla på, ett par kompisar stod ut två nätter innan de gav upp och tog ut hunden ur buren. Vi har hållt på i sex veckor utan en hel natts sömn, förutom den här helgen när hon fick sova i sängen då… ;) Jag vill gärna att hon ska vänja sig vid att sova i buren, men har inga problem med att hon får ligga i sängen (både jag och sambon tycker det är mysigt!). Jag funderar såklart på hur vi ska jobba vidare med det… Om bara en vecka är det sommarlov och då hoppas jag att vi lyckas få till någon bra rutin.

8 kommentarer:

 1. Somehow, I don’t know how, I missed all these photos of your new puppy! I’ve gone back through your blog and looked at all the images and read translations of your descriptions of your early days with Ztimma. She is such a amazingly beautiful dog and she sounds like she has a wonderful personality. I am sure she is good medicine for the heartache you still feel over the loss of your Tinca. I hope she will settle into a sleeping routine that works for everyone.

 2. Vilka härliga bilder… De med vattnet var ju såå fina.. Hon ser så lillgammal ut på nåt sätt??!!!
  Men om det är ok för er att hon sover i sängen låt henne göra det, för hon kan väl vänja sej vi att vara i buren annars? När Zazza var liten hade jag en bur och den stod alltid öppen och när hon ville gick hon in i den. Men hon fick ju vara i soffan och så, men gick ändå in där och la sej självmant, alltid öppen..

  Ha det gott…

 3. Låt henne sova i sängen om ni vill ha henne där :smile: det är ju rätt myyysigt :wink: och ”burträna” på dagen.

  Jag vet att burträningen är rätt jobbig i början men det är skönt när de nu som Tizzla väljer att gå in där själv och sova.

  Jag vet att vi under en period gav henne maten i buren för att den skulle bli än mer positiv.

  Du kanske kan ha henne där lite kortare stunder och ta ut henne innan hon börjar skälla eller skäller hon så fort hon blir instängd?? Jag brukade lägga henne i buren efter promenaderna då hon var trött och hålla mig i samma rum till en början.

  Det löser sig nog ska du se…

 4. Vilka bilder!! Så söt hon är! Det är ju jättemysigt med valp i sängen, men sen blir dom ju stora…….och får jättelånga ben.

 5. Visst kan det vara mysigt att ha henne i sängen……..men det kommer dagar när hon varit i leråkern och det tar en väldig tid att få bort leran…..men det sägs ju att lerbad kan vara bra!! Fast inte i sängen va??!!
  Det är kanske tyvärr så att det är just nu som ni lägger grunden till att visa vem som ska bestämma i framtiden……..jag vet att det är jättetrist att höra, men vill man ha en riktigt trevlig arbetskamrat framöver så får man kanske hålla ut och vara den som inte tröttnar först..det är ju ni som ska vara ”the big boss”.
  Jag vet att detta låter skittrist men det är nog tyvärr ganska nära sanningen. Hon sover ju iallafall till fem och det är ju underbara mornar på sommaren…….
  Men visst är hon mysig……

Stängt för kommentarer.