Julmarknad och luciafiranden

Tomtekrans 

Tomte 

Vardagsrumsfönster

Efter luciauppträdandet i Missionskyrkan i lördags var jag och sambon på Strömsbergs julmarknad. Jag gillar att strosa runt på julmarknad och extra kul är det förstås om det är snö. Nu kom tyvärr inte snön förrän igår, men nu har vi nån decimeter vitt på marken äntligen! :) Vi hittade en söt tomte och en mysig krans i filt – älskar rött och grått! Sista bilden visar ena tredjedelen av vårt vardagsrumsfönster; två stora fönster och en balkongdörr täcker ena kortändan i rummet.

I morgon är det luciafirande på skolan, som jag skrivit tidigare så är det år 6 som lussar och jag som spelar piano. Vi ska ha två olika föreställningar, först för år F-3 och sedan år 4-5 samt de föräldrar som vill/kan komma och titta. Sen är det lussefika och ”tomtegröt” till lunch, och till slut ska det bli en show där varje klass uppträder med någonting. Jag deltar i två låtar – ska bli jätteroligt att se hur resultatet blir för alla ungar! :) (Märks det att jag tycker sånt här är kul??)

På lördag har vi vårt sista luciauppträdande och det blir på Tabergs topp här i stan, i en restaurang högst upp på berget. :) Sen är det slut på allt som har med Lucia att göra för det här året. Men musik blir det mer av, redan på söndag kväll ska jag och en kompis på Peter Jöbacks julkonsert och sen är det julavslutningen i skolan nästa fredag. Tänk – det har redan gått en hel termin sen jag började mitt nya jobb!

13 kommentarer:

 1. Det ser redan bättre ut i Spexans öga :)

  Visst är det kul med julmarknad. Brukar inte anstränga mig så mycket vid jul men har faktiskt pyntat liiiite och ska faktiskt försöka göra julgodis ;)

  Kram:)

 2. Åh jag älskar sådana tomtar. :) Dom är så himla söta! Ska köpa ett helt gäng till nästa jul. Den här julen har pengarna verkligen inte gått till julpynt om man säger så. :D Blir roligare nästa år när man har en nästan ettåring också! :)

 3. Sköna tomten-kommer attiraljer. Gillar sådana saker massor men e dålig på att konstruera julstämning! Det saknas ju förstås SNÖ hos oss oxå. Ett litet men irreterande misstag med att bo på Västkusten vintertid.

 4. Nope, den är faktiskt inte alls rosa. Såg med att den oxå såg lite rosa aktig ut på bilden men den är den inte. Utan den är ljus beige och mörk beige med skimmer i. Tror det kommer bli super snyggt. Det kommer som sagt även vara samma i köket och även där en fond vägg med just denna som på bilden. Men jag kommer ta bilder sen :)
  Jag har inga bilder just nu i datorn på huset. Du får hålla dig :)

  kram kram

Stängt för kommentarer.