Valpning på gång!

Nelli Nelli dräktig Nelli

Lilla Nelli håller på att bli mamma… :) Alldeles nyss föddes hennes första valp, en brun hane. Kan tänka mig att pappa är lite spänd! ;) Det kan inte vara roligt att sitta på jobbet nere i Halmstad när hans tik håller på att valpa hos uppfödaren i Jönköping. Antar att jag får besök till helgen! ;) Nelli beräknades valpa på fredag, men redan idag, på dag 59, satte det alltså igång.

Jag behöver väl knappast skriva att HV71 tog SM-guld?! :D Vi cyklade in till stan vid midnatt i fredags för att välkomna grabbarna när de anlände till Jönköping och kom således inte i säng förrän framåt halv fyra. Igår var det dags igen, då det var hyllningsfest i stan med Amy Diamond, Daniel från senaste Idol och Fair Play Band som var på plats för att spela och sjunga. :)

Så till något tråkigare – var en sväng förbi veterinären idag lite akut eftersom vi befarade att Tinca skurit sig på en flaska. Vi vet ännu inte riktigt vad det var, men veterinären trodde att det var nån böld som öppnat sig, antagligen då hon klev på flaskan. De övervägde att sy ett par stygn, men vi provar utan eftersom de behövde öppna upp såret ännu mer för att kunna sy. Så håll nu tummarna att hon läker bra…

5 kommentarer:

  1. Oj, hoppas verkligen att det läker snabbt för Tinca, inge roligt alls!
    Ge henne en puss på tassen från mig :smile:
    Kramen!

  2. Hett tips – skriv inte ut i din blogg att tiken lämnades så sent till uppfödaren – det kan hon bli anmäld för! Man får inte överhuvudtaget flytta tiken två veckor innan valpning (undantag är veterinärbesök) om de inte ändrat reglerna. Skk är MYCKET hårda på det… Bara så ni vet alltså… Annars – svinsöta små valpar! Kul att du fått vara med om en valpning – det är en mäktig sak, inte sant?!

    Hoppas du har det bra – hur är det med Tinca egentligen?

  3. :smile: min tik ska också valpa ,framräknad på söndag. kan bara säga nerrvööööst……… :grin:

Stängt för kommentarer.