Mönster med geometriska figurer

Hallå allihopa!

Den här veckan har varit rätt tuff, så det är riktigt skönt att det äntligen är helg! Dålig sömn, inte helt frisk från min förkylning och föräldramöte på jobbet tar på krafterna. Att det är mycket på jobbet är bara kul, då känner jag ju att jag gör nytta! :) Vi jobbar mycket med geometriska figurer i matten just nu, och vi gjorde en bilduppgift där eleverna skulle rita av en figur (triangel, romb osv…) några gånger på två olika färgade papper och sedan klippa ut dem. Figurerna skulle sedan läggas i ett mönster och klistras fast på ett svart papper. Mönstrena blev så läckra alltså! :) Några gjorde blommönster, någon gjorde en borg, någon annan en bil och någon en stjärna. Det blev väldigt effektfullt med en form i två olika färger på svart papper. Denna veckan har vi även haft som läxa att eleverna skulle leta upp olika geometriska figurer (, cirkel, rätblock, cylinder, romb, pyramid, klot osv) hemma, i affären, i trädgården och på andra ställen. Jag gillar uppgifter där eleverna kan knyta sin kunskap till sin vardag. :)

Det är väl ingen som missat avv HV71 är i hockeyfinal?!  Heja heja heja Håve!! :D

I morgon är det 8 år sedan jag tog tåget upp till Jönköping för första gången för att träffa Johan! Tiden går… :)

5 kommentarer:

  1. Även jag kommer ihåg det som det var igår. Vi var hos Er och fikade den dagen. Jag var nog
    lika orolig som Din Mamma, men det var ju onödigt. Kram från oss

  2. Detta får mig osökt att tänka på när chefen på jobbet berättade om sin son, då i nio-årsåldern, som fått i uppgift att mäta olika saker i hemmet. En av dessa saker var spisen. Det visade sig att sonen inte visste vad som var spisen?! Jag såg detta som en utmaning och gick hem och lärde Iza vad som var spisen. Det tog ca fem minuter med hjälp av postit-lapp och klicker. :smile:

Stängt för kommentarer.