Gizmo-besk

Hej p er alla trogna beskare! :) Nu r det ngra dar sen jag uppdaterade igen, men jag har helt enkelt varken tid eller ro att stta mig vid datorn. Denna frsta jobbvecka efter jullovet har varit jobbig, jag har haft svrt att somna p kvllarna och r sledes dtrtt hela dagarna, men framfrallt p kvllarna.

Idag kom ett par kompisar hit med sin parson Gizmo (de har inte uppdaterat sin hemsida p ett tag), vi var ute ett par svngar med hundarna och Gizmo var vldigt p Tinca och kunde inte stressa ner fr fem re. Vi beslutade oss fr att slppa hundarna i en liten inhngnad och G rusade runt och jklades med T. Tinca sktte sig jttebra (hon har lrt sig massor om hundsprk och hur man beter sig mot andra hundar p dagis!!) och ignorerade honom en lng stund innan hon sa ifrn och frskte lgga ner honom. Han gav sig dock inte en tum, mer n att han tjt nr hon stod ver honom, men han varken la sig ner eller blev passiv. Tinca flyttade sig omedelbart nr han brjade tjuta, vilket resulterade i att fortsatte bete sig p samma stt som innan. Efter ngra frsk fortsatte T st ver honom trots att han tjt och ntligen blev han passiv och lg stilla! :) T stod kvar en liten stund och gick sedan ivg, sen hade vi en jttemysig fortsttning p promenixen! :D ntligen har min dam lrt sig hur man kan sga ifrn mot andra hundar utan att det blir brk. Jag r s himla glad, det hr med dagis har varit suvernt fr Tinca! Gizmo var mer harmonisk ocks, s det var nog nyttigt fr honom att faktiskt GE sig…

Gizmo p Gnglten
Jesper, Gizmo, jag och Tinca 18 november, d hundarna trffades frsta gngen.
(Foto: Eva Maitz)