Tinca inlagd igen

Ja, ni läste rätt… Igår åkte vi ner till Karlskrona för att hälsa på familjen. Brorsan fyller 18 idag. Tinca var med såklart och hon var igång en del igår och ville vara med överallt men mot kvällen låg hon mest och sov. Ungefär som vanligt alltså. Men i natt var hon lite orolig och vandrade runt lite, i morse hade benet svullnat upp igen och hon hade feber. Vi ringde till Blå stjärnan och de rekommenderade oss att åka in nånstans och kolla upp det. Så vi ringde till Växjö Djursjukhus som hade jouröppet nu på söndagen och åkte dit, det tar ungefär en timme att åka.

Febern hade gått upp ytterligare, men alla prover på levern, njuren och hjärtat var bra. Till och med hennes ALAT-väden var normala!!! Helt otroligt, de har varit alldeles för höga i flera år egentligen, sen hon började med kortisonet. Enligt veterinären så kan det vara anitibiotikan som hon ätit sen ormbettet, det används tydligen på levern i vissa fall, så förmodligen har antibiotikan normaliserat ALAT-värdena. När vi slutar med antibiotikan kan alltså värdena gå upp till Tincas vanliga nivå igen.

Däremot hade hon för många vita blodkroppar i blodet, vilket hon inte borde ha eftersom hon går på antibiotika, men hon verkar ha fått en sekundärinfektion efter ormbettet, så hon fick en ny slags antibiotika som ska ta bort den här nya infektionen. Jo, hon var dessutom lite öm i magen när de kände på henne, så de tog ett par röntgenplåtar för att kolla om något var fel, men det var det inte.

De ville dock behålla henne några timmar för observation så vi bestämde att hon skulle få stanna till i morgon, annars skulle vi få ta hem henne över natten och åka dit i morgon förmiddag igen och det blir hemskt mycket åkande, så vi trodde hon skulle få det lugnare där. Hon ligger alltså på sjukan igen Tinca, och vi hoppas såklart att hon svarar bra på den nya antibiotikan och det febernedsättande medlet hon skulle få, så vi kan få hem en hyfsat frisk hund i morgon.

Fick en fråga av brorsan varför jag lämnar ut allting i min blogg. Ja, vad svarar man? För att skriva av mig, för att berätta för mina vänner hur vi har det och vad som händer. Men kanske att man skulle skaffa lösenord egentligen för att veta vilka som läser ens sida?

I morgon ska vi åka och kika på brorsans skola och sedan äta lunch och shoppa i Karlskrona, innan vi föhoppningsvis hämtar Tinca i Växjö och åker hem igen till Jönköping.

Kram på er!

8 kommentarer:

 1. ;-(
  har nog inte nåt och säga mer än att jag är så fruktansvärt ledsen för Tincas skull, ja er oxå förståss men det är ju stackars Tinca som är sjuk. Fast som hundägare och allan adra djur oxå för delen så blir man sjuk av oro själv oxå när djuren är sjuka.

  Många kramar och snälla Kattis jag vill att du fortsätter och skriva som du gör nu om Tinca och hur ni har det, gör det lösenord kommer jag och tigga och böna om att få fortsätta och läsa.

 2. Ne….. det är inte sant! Fattar inte hur det kommer sej att Tinca får allt hela tiden. Att hon inte bara skulle kunna få bli frisk och springa runt som alla andra. Är ledsen för er skull…

  Kram kram

 3. Usch, vilken tråkig början på semestern :( Det ska ju vara solsken, frid i själen och slappande – inte sjukhusbesök och oro :( Jag hoppas verkligen att Tinca får respit från nya infektioner så hon får en chans att läka nu!
  Jag har provat att ge Imma Vi-Siblin (receptfritt fibertillskott) som vetten rekommenderade men det gjorde henne bara mer dålig i magen, så jag slutade ge henne det. Nåja, de ska ju ringa med testresultaten om en vecka så då vet vi lite mer i alla fall.

  Ska rusa till jobbet nu, men ha en jättebra dag så ”hörs” vi snart igen :)

  Kramkram!

 4. Tråkigt att höra att Tinca varit dålig igen. Stackar lilla krake. Och stackars er! Har det varit nåt problem med bloggen eftersom du funderar på lösenord? Eller är det bara ändå lixom? Kram på er

 5. Jag har också funderat på det där med lösen men det är lite bökigt. Så resonerar jag att jag inte har så mycket hemligheter heller. De jag har skriver jag ju naturligtvis inte om… :) Annars tycker jag själv att det är rätt skoj att läsa och se om folks vardag. Mer än så behöver det itne vara. SÅ mycket tips, trix och vänner man fått på köpet genom åren! Detta tack vare att man skriver om sig själv och sitt liv och delar med sig. n så länge *peppar peppar* har det bara varit positivt för min del.

Stängt för kommentarer.