Back on track!

Äntligen är flytten avklarad! Här får ni en liten rapport om våra senaste dagar:

Stora flyttlasset gick under lördagen den 24 februari, men eftersom vi kört några vändor med kartonger och förrådsgrejer under veckan så tog det inte jättelång tid som tur var. På söndagen var det sedan dags att flytta akvariet och det tog några timmar. 375 liter vatten, mängder av kilo med sten och sand, fiskar i storlekar upp mot 15 centimeter och ett tungt akvarium – då är man glad när det står på plats i nya lägenheten! Vi tog upp alla yngel från lilla akvariet för de skulle få flytta över till stora akvariet nu när vi flyttade. Vi lät dock vattnet ligga kvar i akvariet för att ta hand om det på måndagkvällen när vi skulle städa lägenheten. Döm om vår förvåning när vi såg ett litet yngel som var kvar i akvariet! Nästan allt vatten hade vi tagit bort och vi skulle köra akvariet till Johans föräldrar för att rengöra det. Jösses! Ynglet håvades upp, tämligen avdomnat efter att ha legat i kallt vatten utan cikulation i över ett dygn.

Vi ägnade hela måndagskvällen och tisdagskvällen i gamla lägenheten för att städa och fixa iordning det sista, och när vi så skulle lämna lägenheten för sista gången sent på tisdagskvällen uppstod ett tämligen stort problem. Alla våra nycklar som vi skulle lämna ifrån oss hade försvunnit, ”någon” hade förmodligen packat ner dem i en kartong när vi tömde lägenheten men vi hade inget minne av det och kunde inte föreställa oss var de kunde vara. När vi så kom hem vid 22.30-tiden var det bara att börja leta efter nycklarna. Som tur var lyckades jag hitta dem efter en stund, helt otroligt egentligen men jag ”kände på mig vilken kartong de låg i. Första gången jag kollade igenom den missade jag dem dock men lyckligtvis kollade jag igenom den igen och hittade dem! :D

På onsdagen var det så dags för besiktningen. Det fanns ett par grejer vi räknat med att få åtgärda om vi hade otur, men besiktningsmannen (kvinnan!) sa ingenting så lägenheten klarade sig! Hoppas de inte hör av sig i efterhand och kräver oss på pengar för någonting, hua! Kan de göra så om lägenheten blivit godkänd av en besiktningsman? *undrar*

Vi har listerna kvar i vardagsrum och sovrum, de ska spikas upp men ligger på plats. För tillfället ägnas mesta tiden åt att packa upp kartongerna som fyller hela lägenheten.

Jag har försökt skriva här i bloggen några gånger från Johans dator, men inte lyckats, och det var inte förrän igår som jag kopplade in min dator. Nu är jag dock tillbaka och kommer så småningom att lägga in en massa foton från vårt hem och renoveringen! :)

I helgen har pappa och hans två wachtelhundar varit här, jättekul! Pappa hjälpte oss att koppla in diskmaskinen (vilket var betydligt svårare än jag och Johan räknat med!) – tack!

Nu till helgen kommer mamma och min ena bror på besök, så kartongerna som fyller lägenheten får ta sin lilla tid innan de är klara…!

Renovering pågår
Renovering pågår: takmålning, fuktmätning och borttagning av en igensatt dörr.

5 kommentarer:

 1. Usch ja det minns jag ju hur det var att flytta akvariet när jag hade mitt!
  Det var en lättnad att allt var helt efteråt. ;)

  Trevligt att ni är online igen! Ser fram emot massa bilder!:)

  KRAM.

 2. Halloj !
  Välkommen tillbaka ” ut i rymden ” :) , för ni har varit saknade !! Men jag måste ju förstås instämma med Jessica att vi ser fram emot och förväntar oss måååånga bilder .. *s* !! Måste ju tex vara lätt som en plätt för dej att fixa till fotosajtsbilden … 9), eller !?

  Kramizar !!

 3. å hej! vad kul att ni är på plats nu, vi har en bit kvar innan vi kan komma på plats i vårt nya. massvis att göra. ja, vi totalrenoverar ju förutom litegrann i köket… så inte undra på att det tar tid. ;) men nu är det ju bara ca 3 veckor kvar för oss. så snaaaaart är vi också på plats. :)
  kul med lite renoveringsbilder! mera sånt! :D
  *kram*

Stängt för kommentarer.