R.I.P.

För två kvällar sen, när jag precis gått och lagt mig, hörde jag ett konstigt ”knäppande” från akvariet, det dunkade liksom försiktigt några gånger, till slut kände jag att jag var tvungen att kolla så det inte var någon fisk som på något sätt lyckats ta sig ur akvariet. Jag gick upp och lyfte på locket till lysrampen, men såg ingenting. Vi har även täckglas på akvariet, under locket, så det är en springa mellan täckglas och locket. Eftersom jag inte hittat något konstigt gick jag och la mig igen… Igår luktade det konstigt runt akvariet, men av nån anledning fick inte fiskarna nån mat igår, så vi öppnade aldrig locket då. Nu ikväll öppnade jag locket och det jag såg fick mig nästan att spy! Där låg en rödzebrahona på täckglaset, halvt rutten… På något sätt hade hon tagit sig upp genom det lilla hålet som finns i täckglaset och hamnat uppe på täckglaset – det var alltså hennes dunk jag hörde häromkvällen. Det underliga är att jag inte upptäckte något när jag var där och kikade då! Jag har alltid haft svårt för döda djur, och känslan att hon lidit och dött där, att jag varit där och kollat men inte sett något… Att hon legat där utan att vi sett henne, men att vi känt lukten, fy f*n… Just nu mår jag inte som bäst direkt…

:(

4 kommentarer:

  1. Sånt är ruskigt:( En liknande sak hände mig med en svärdbärare som lyckats skutta ur akvariet, blev så illa berörd av det…
    Kraaaam.

  2. Hmm, beror på hur man definierar bra tempo*s*.. Flo ligger ju på ordentligt och jag håller nästan på att stuka fötterna varje gång..ändå är det lugnare nu än det var tidigare då jag fick springa eller släppa linan tillslut*s*. Försök att tänka i steg, lite beroende på terräng så räknar du sen på det=).

  3. Usch, förstår att du mår lite dåligt efter fiskincidenten…Döda djur är jobbigt, oavsett vad det är för djur.
    Ha en fin vecka!

Stängt för kommentarer.