Utflykt, kurs och lydnadstävling

I onsdags kväll åkte jag och Tinca på en utflykt, vi tog bussen in till stan och strosade sedan runt vid Vättern någon timme innan vi åkte hem igen. Det var skönt för oss båda med lite miljöombyte!

På torsdagen var det sedan dags för kurs igen och Tinca fick sitta i en av hundgårdarna uppe på klubben i lite över en timme medan jag hade kurs, innan hon fick följa med in för teori och fika. Hon skällde konstant i några minuter men sen tystnade hon och var tyst ända tills jag hämtade henne! Hennes tuggben hade hon dock inte rört. Efter kursen tränade vi lite, framförallt hopp och apportering. Hon fick även prova tungapporten på 4 kilo och det var en rejält förvånad hund som plockade upp den tunga apporten och stolt bar den till mig! Hon hade en otroligt snabb ingång, jag blev chockad rent ut sagt! Min hund som vanligtvis blir slö precis när hon ska sätta sig vid mig med apportbock i munnen hade en otrolig ingång! Nu vet jag hur vi ska träna apportering i fortsättningen! *s* Hon fick även köra lite hopp-apport både med träapport och 2-kilos apport, funkade jättebra! Min lilla dam älskar apportering!

Igår var det så dags för lydnadstävling på klubben, jag åkte upp för att heja på framförallt Lena & Biffen. Trots ösregn (Biffen gillar inte regn) fick de 156 poäng i Lkl I! GRATTIS!! Det enda som strulade var läggandet under gång, då Biffen inte la sig på första kommandot (vill inte lägga sig i regn), så Lena vände sig om och sa ett ordentligt LIGG och döm om vår förvåning – han la sig ner! *s* Fast momentet var tyvärr redan nollat, så någon uppflyttning till tvåan blev det inte (krävs 160 poäng för er som inte är insatta i lydnadsreglerna). Så, synd på läggandet men ändå en väldigt bra prestation av hunden som inte gillar regn! Grattis till er båda – nästa gång klarar ni det!

Tinca
Tinca i lektagen under vår promenad vid Vättern
Tinca
Full fart – man är ju schäfer!
Tinca
Om matte ber mig ligga kan jag göra det med, men inte frivilligt!
Tinca
Sitta innan jag får fortsätta leka med min pinne kan jag också!
Lena och Biffen
Lena och Biffen under momentet fritt följ.