Utflykt, kurs och lydnadstvling

I onsdags kvll kte jag och Tinca p en utflykt, vi tog bussen in till stan och strosade sedan runt vid Vttern ngon timme innan vi kte hem igen. Det var sknt fr oss bda med lite miljombyte!

P torsdagen var det sedan dags fr kurs igen och Tinca fick sitta i en av hundgrdarna uppe p klubben i lite ver en timme medan jag hade kurs, innan hon fick flja med in fr teori och fika. Hon skllde konstant i ngra minuter men sen tystnade hon och var tyst nda tills jag hmtade henne! Hennes tuggben hade hon dock inte rrt. Efter kursen trnade vi lite, framfrallt hopp och apportering. Hon fick ven prova tungapporten p 4 kilo och det var en rejlt frvnad hund som plockade upp den tunga apporten och stolt bar den till mig! Hon hade en otroligt snabb ingng, jag blev chockad rent ut sagt! Min hund som vanligtvis blir sl precis nr hon ska stta sig vid mig med apportbock i munnen hade en otrolig ingng! Nu vet jag hur vi ska trna apportering i fortsttningen! *s* Hon fick ven kra lite hopp-apport bde med trapport och 2-kilos apport, funkade jttebra! Min lilla dam lskar apportering!

Igr var det s dags fr lydnadstvling p klubben, jag kte upp fr att heja p framfrallt Lena & Biffen. Trots sregn (Biffen gillar inte regn) fick de 156 pong i Lkl I! GRATTIS!! Det enda som strulade var lggandet under gng, d Biffen inte la sig p frsta kommandot (vill inte lgga sig i regn), s Lena vnde sig om och sa ett ordentligt LIGG och dm om vr frvning – han la sig ner! *s* Fast momentet var tyvrr redan nollat, s ngon uppflyttning till tvan blev det inte (krvs 160 pong fr er som inte r insatta i lydnadsreglerna). S, synd p lggandet men nd en vldigt bra prestation av hunden som inte gillar regn! Grattis till er bda – nsta gng klarar ni det!

Tinca
Tinca i lektagen under vr promenad vid Vttern
Tinca
Full fart – man r ju schfer!
Tinca
Om matte ber mig ligga kan jag gra det med, men inte frivilligt!
Tinca
Sitta innan jag fr fortstta leka med min pinne kan jag ocks!
Lena och Biffen
Lena och Biffen under momentet fritt flj.